VSO-Check

Een vaststellingsovereenkomst, ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd, is een overeenkomst tussen werkgever en werknemer waarin afspraken worden gemaakt ter beëindiging van de arbeidsovereenkomst. De wet spreekt van ‘ontslag met wederzijds goedvinden’. De werkgever en werknemer moeten beiden akkoord gaan met deze afspraken wil de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden kunnen eindigen.

Als een werkgever tot ontslag wil overgaan, zien we vaak dat aan de betreffende werknemer een vaststellingsovereenkomst wordt overhandigd. Voor een werkgever is ontslag met wederzijds goedvinden in veel gevallen de goedkoopste en meest tijdbesparende manier van ontslag. Akkoord gaan met een vaststellingsovereenkomst brengt voor een werknemer echter een aantal risico’s met zich mee: kom je wel in aanmerking voor een WW-uitkering, heb je recht op een wettelijke transitievergoeding, wordt er rekening gehouden met de wettelijke opzegtermijn? Loop geen risico en laat je vaststellingsovereenkomst altijd checken!

Upload jouw vaststellingsovereenkomst in onze VSO-tool en laat jouw gegevens achter. Wij nemen dan binnen 24 uur telefonisch contact met jou op om je verhaal te bespreken. Binnen 48 uur na ons telefonisch contact ontvang je ons advies. Wij bekijken altijd of we meer uit je vaststellingsovereenkomst kunnen halen en treden graag met jouw werkgever in onderhandeling.

Wij hanteren vaste tarieven. In de meeste gevallen zal jouw werkgever de volledige kosten voor de advisering en onderhandeling betalen. Tijdens ons eerste gesprek zullen wij de tarieven altijd met jou bespreken.

 

Upload module

 

Verificatie