Tarieven

Het eerste kennismakingsgesprek bij Jessica Jansen advocatuur is vrijblijvend en altijd gratis. Voordat wij jouw zaak aannemen, bespreken wij de kosten van onze rechtsbijstand.

 

Gefinancierde rechtsbijstand: ‘Pro Deo’

Wij vinden dat rechtsbijstand voor iedereen toegankelijk moet zijn. Wist je dat de overheid in sommige gevallen de kosten van jouw advocaat vergoedt? Ook indien je geen of een laag inkomen hebt, kun je een beroep doen op Jessica Jansen advocatuur. Wij verlenen namelijk ook bijstand op basis van gefinancierde rechtsbijstand vanuit de overheid. De Raad voor Rechtsbijstand beoordeelt aan de hand van jouw inkomensgegevens of je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand. Wanneer je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, betaalt de Raad voor Rechtsbijstand een groot gedeelte van jouw kosten. Je betaalt dan slechts een eigen bijdrage.

 

Rechtsbijstandsverzekering/ vrije advocaatkeuze

Heb je een rechtsbijstandsverzekering? Dan kun je mogelijk gebruik maken van jouw recht op vrije advocaatkeuze. Indien er een gerechtelijke procedure tegen jou is gestart of indien duidelijk is dat je een gerechtelijke procedure dient te starten (ook bezwaar-/beroepsprocedures), kun je gebruik maken van jouw recht op vrije advocaatkeuze, ook in de voorfase van een procedure. Je kunt dan bij jouw rechtsbijstandsverzekeraar aangeven dat je gebruik wenst te maken van onze diensten. Op die manier kunnen de kosten door jouw rechtsbijstandsverzekeraar worden vergoed en betaal je enkel een eigen bijdrage.

Uurtarief of vaste prijs

Indien de aanvraag voor gefinancierde rechtsbijstand wordt afgewezen en indien je geen rechtsbijstandsverzekering hebt, zullen we van tevoren afspraken over de betaling met je maken. Wij zullen bespreken welk uurtarief wij hanteren voor de behandeling van jouw zaak. Indien de aard en omvang van de zaak het toelaat, behoort een vaste prijsafspraak eveneens tot de mogelijkheden.

VSO-check

Voor het checken van jouw vaststellingsovereenkomst hanteren wij vaste tarieven. In de meeste gevallen zal jouw werkgever de volledige kosten voor de advisering en onderhandeling betalen. Mocht dit niet al in de vaststellingsovereenkomst staan, dan kunnen wij dit altijd meenemen in de onderhandelingen met je werkgever.

Wanneer je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, hoef je uiteraard de kosten van onze bijstand niet zelf te voldoen. Je betaald dan slechts een eigen bijdrage. Ook wanneer je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand zullen wij bekijken of jouw werkgever de kosten c.q. jouw eigen bijdrage vergoedt.

Tijdens ons eerste gesprek zullen wij de tarieven altijd met jou bespreken.